політична партія
громадсько-політична платформа
надії савченко

Надія Савченко, голова партії “Громадсько-політична платформа Надії Савченко” після року незаконного ув’язнення прийшла на роботу в Раду (фото, відео)

Народний депутат Надія Савченко прийшла до Верховної Ради на пленарне засідання після року незаконного ув’язнення. У кулуарах голова політичної сили дала брифінг для журналістів.

Політик назвала президентські вибори перемогою сміху над страхом. Також заявила, що готова підтримати нового гаранта, адже пункти його програми збігаються з її пропозиціями українському народу. Також народний депутат запевнила, що залишиться у політиці разом зі своєю політичною силою “Громадсько-політична платформа Надії Савченко” і братиме участь у парламентських виборах.

“Я повернулася. В мене із мого п’ятирічного терміну депутатського мандату вкрали три роки. Два роки вкрала Росія. Рік, як не дивно, вкрала влада України. Це дивна ситуація. Я, напевно, єдиний такий депутат, якому експрес-методом довелося навчатися що таке українська політика. Я її зрозуміла, зрозуміла всі небезпеки. Я, напевно, одна з тих, хто готовий найбільше зустрічати реалії сьогоднішнього дня – серед моїх колег, які пройшли більш легкий і більш довгий шлях у політиці”, – заявила Надія Савченко під час брифінгу.

“Звісно, я залишаюся працювати народним депутатом, я давала присягу народу України. Я залишуся у політиці, не сама. У мене є моя команда, представники якої зараз поруч зі мною. Я не ставатиму в опозицію. Я ставатиму в опозицію, якщо буде якесь конкретне питання, дискусія, обговорення і пошук компромісу”, – пояснила народний депутат.

Вона також відзначила, що зараз будуть політичні сили нової генерації, до якої належить і “Громадсько-політична платформа Надії Савченко”, а також старі партії, – ті що утримували Україну у війні і довели Україну до того стану, в якому вона зараз є. На думку народного депутата, ці старі партії вже отримали вирок у вигляді нового президента і ще отримають вирок у вигляді парламенту нової генерації.