політична партія
громадсько-політична платформа
надії савченко

Надія Савченко: «Я заходжу в цей зал як вільна людина».

Такими були перші слова Надії Савченко, звільненої з-під варти Броварським районним судом. Народний депутат, Герой України та голова політичної сили була незаконно ув’язнена діючою владою один рік та 24 дні. Більшість часу арешту вона перебувала у незаконному СІЗО СБУ у м. Києві, не тривалий період була у СІЗО м. Чернігів та три місяці у Лук’янівському СІЗО. До сьогоднішнього моменту розгляд цієї політично вмотивованої справи так і не розпочався по суті. Її скеровували у Слов’янськ Донецької області, Чернігів, на Харківщину, справа обійшла майже всі районні суди міста Києва, а також Апеляційний та Верховний.

Генеральний прокурор Юрій Луценко так і не представив суспільству тих «беззаперечних доказів», про які з таким пафосом вперше заявив з трибуни Верховної Ради України на початку березня 2019 року.

15 квітня опівночі завершився термін запобіжного заходу Надії Савченко і вона була звільнена у залі суду. «Я заходжу в цей зал як вільна людина. І залишаюся в ньому стільки скільки треба. Я – Герой України. І для мене Україна не порожнє слово. І Україна переможе. Порошенка, прокурорів, Матіоса, Луценка, всіх тих паскуд, всіх тих нечесних людей, які вершили своє нечесне правосуддя. Я залишаюся в залі. Не справедливо просидівши рік. В Україні, не в Росії. Я доведу свою невинуватість і виграю в цьому суді»,- заявила народний депутат.

Після звільнення з-під варти Надії Савченко, суд тривав не довго. Через 15 хвилин суддівська колегія призначила продовження засідання у справі на 7 травня 2019 року об 11.00.

У коротенькому брифінгу біля приміщення суду народний депутат підтвердила наміри іти на парламентські вибори її політичної сили «Громадсько-політична платформа Надії Савченко». Також народний депутат запевнила, що повернеться до своїх обов’язків у Верховній Раді з найближчого пленарного тижня.